Main | Registration | Login Welcome Άνθρωπε | RSS
Μενού
Μουσική
Για Άνοιγμα Της Πλέηλιστ Πατήστε Εδώ
Τσάτ Μποξ
Σύνδεση
/index/10
Main » 2010 » April » 5 » ...
4:23 PM
...

Να πεθάνεις σιωπηλά είναι τώρα πια το μόνο που μπορείς να κάνεις για να ευχαριστήσεις τους υπόλοιπους

Ένταση στη Νότια Αφρική δημιουργεί ο θάνατος του ηγέτη της άκρας δεξιάς, Εζέν Τερλμπλάνς, 69 ετών, ενός από τους πιο σθεναρούς υπέρμαχους του καθεστώτος των φυλετικών διακρίσεων τα πρώτα έτη της δεκαετίας του 1990, Ο Τερλμπλάνς βρέθηκε νεκρός στο εσωτερικό του αγροκτήματός του, μετά από επίθεση που δέχτηκε. Δυο ύποπτοι κρατούνται από την αστυνομία και ανακρίνονται για τη δολοφονία του, καθώς φέρονται να είχαν έντονη λογομαχία με τον δολοφονηθέντα, λίγη ώρα πριν αυτός βρεθεί νεκρός από την αστυνομία. Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα απηύθυνε έκκληση να υπάρξει "ηρεμία", την ώρα που το ακροδεξιό Κίνημα Αντίστασης των Αφρικάανς (AWB), ανακοίνωσε ότι θα εκδικηθεί το θάνατό του ζητώντας ωστόσο προς το παρόν από τα μέλη του να παραμείνουν ήρεμα και να μην αντιδράσουν.

Δύο μήνες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική ένταση δημιουργεί στη χώρα ο θάνατος του ακροδεξιού και ρατσιστή Γιουτζίν Τερεμπλάνς, υπέρμαχου της διατήρησης του απαρτχάιντ, που δολοφονήθηκε σήμερα στο αγρόκτημα του.

Το θύμα, που βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο στο πρόσωπο και στο κρανίο, υπήρξε ο ιδρυτής του "Κινήματος Αφρικανικής Αντίστασης". Έκανε θητεία στη ρατσιστική αστυνομία της χώρας την εποχή του "απαρτχάϊντ", ενώ αργότερα εκμεταλλεύθηκε αγροτικές εκτάσεις.

Θεωρούσε και μετά το 1994, οπότε το καθεστώς φυλετικών διακρίσεων κατέρρευσε, ότι "οι λευκοί πολίτες οπωσδήποτε είναι ανώτεροι των μαύρων"...Το έτος 2001, φυλακίστηκε, για την απόπειρα δολοφονίας ενός μαύρου ιδιωτικού αστυνομικού. Το 2005, αφέθηκε "με όρους ελεύθερος", λόγω της "καλής διαγωγής, που επέδειξε στη φυλακή".

Ο 69χρονος ηγέτης του λεγόμενου Κινήματος Αντίστασης των Αφρικάανς (AWB) δέχθηκε επίθεση και δολοφονήθηκε στο σπίτι του μετά από διένεξη που είχε με δυο εργάτες (σ.σ οι εργάτες ητανε νέγροι!) --ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος-- σχετικά με μισθούς που φέρεται να τους όφειλε. Οι δύο αυτοί άνθρωποι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την δολοφονία του.

Το AWB, που δημιούργησε το 1973 μαζί με άλλα έξι άτομα, είχε στόχο την δημιουργία ενός χωριστού κράτους για τους μπόερ, τους λευκούς γαιοκτήμονες. Οι υποστηρικτές του Τερεμπλάνς, που συνήθως φορούν χακί στολές και φέρουν σημαίες με ένα σύμβολο που μοιάζει με σβάστικα, είχαν αντιταχθεί στις συνομιλίες που οδήγησαν στην αποκατάσταση μιας δημοκρατίας για όλες τις φυλές στη Νότια Αφρική. Στην εκστρατεία τους εν όψει τον εκλογών του 1994, είχαν κατηγορηθεί ότι είχαν προβεί και σε βομβιστικές επιθέσεις.

Views: 8596 | Added by: palianthrwpos | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Ημερολόγιο
«  April 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Σύνδεσμοι
Ένα site αφιερομένο στην Ελληνόφωνη Ροκ Σκηνή
Το επίσημο Site των ενδελέχεια
Ένα blog αφιερομένο στην Ελληνόφωνη Ροκ Σκηνή
Ελληνόφωνη Ανεξάρτητη Σκηνή
Νέα Ηττοπαθής Σουρρεαλιστική Τάξη Εμπεριστατομένης Ικανότητας Ανικανοποίητων
Music is for you and for me, not the fucking industry
DIY Music
Greek Punk
Hardrock-Punk Συγκροτήματα
Αντιπληροφόριση
Search
Copyright MyCorp © 2024
Powered by uCoz